26 Mart 2013 Salı

ruşeym

 
En kısa zamanda ruşeymin haberini yapmak gerek :)...
 
İNTERNETTEN ALINTIDIR

E vitamini deposu olan ‘‘ruşeym” buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleriyle elde ediliyor. Bir ton undan bir kilogram elde edilebildiği için gram olarak satılıyor. 

Buğdayın en tepesindeki embriyosu olan ruşeym, tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlıyor. Buğdayın kalbi olarak nitelenen ruşeym hayat kaynağı olarak gösteriliyor. 
Ancak uzmanlar Çölyak hastaları ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi gerektiğini çünkü ruşeymin bu hastalıkları tetiklediğini vurguluyor. 
Ruşeym, soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabiliyor, taze ya da kuru meyveye ilave edilerek zenginleştirilebiliyor. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilerek kullanılabiliyor. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, aynı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.


Nelere iyi gelir?
Afrodizyak etkisi:
Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip olduğu iddia ediliyor.

Yaşlanmayı geciktirici etki:
E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması
dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı ileri sürülüyor. Ruşeym ise E vitami deposudur.


Kalp Sağlığı:
Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına,
diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtilmektedir.

Sinir Sistemi:
Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği bilinmektedir.
Kozmetik Amaç:
Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.

Kısırlık:
Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığı iddia ediliyor.



















 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder